Ulus Dağı Turizm Odağı çalışması tamamlandı

GMKA’nın talebi ile 2022 yılının sonunda başlayan proje kapsamında yerinde, sadece Ulus Dağı’nda yapılan çalışma sayısı 8’dir. Ulus Dağı dışında 10 kış turizmi destinasyonunda teknik inceleme yapılmıştır. Ankara’da Kayak Federasyonu’nda, Afyon’da termalle ilgili olarak ve Ulus Dağı’nın çevre destinasyonlarında çok sayıda toplantı yapılmıştır. Fizibilite çalışması boyunca Sındırgı Belediyesi ile yakın ilişki içinde çalışılmıştır. Türkiye’deki hemen hemen tüm kış turizmi tedarikçileri ile görüşme yapılmıştır. Bunlar kayıt altına alınmış ve rapora eklenmiştir.

Proje kapsamında GMKA’nın hiçbir toplantı talebi geri çevrilmemiştir. Gerek GMKA gerekse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden gelen her türlü toplantı talebi sözleşmede olup olmamasına bakılmaksızın yerine getirilmiştir. Bu kapsamda proje; Balıkesir Valisi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, GMKA Genel Sekreteri’ne sunulmuştur.

Fizibilite raporu 268 sayfalık bir rapor ve 42,2 GB’lık ekleri ile 31 Temmuz 2023’te İdare’ye teslim edilmiştir. Teslim öncesinde İdare’den gelen revizyonlar tamamlanmıştır.